Groene Arabica Koffiebonen

Wat zijn groene Arabica koffiebonen?

Groene koffiebonen zijn de ongebrande versie van de welbekende donkerbruine koffieboon die je vandaag de dag bijna overal kunt kopen. Aan groene Arabica koffiebonen zie je nog goed dat het echt een product van moeder natuur is. Met prachtige groene kleurtinten, de structuur van het besje en het gekke naadje aan de binnenkant.

” Wist je dat een koffieboon eigenlijk ’t halve pitje is van een klein rood besje die groeit aan de arabica koffieplant? De mooiste koffieplanten en plantages vind je terug op grote hoogtes in landen rondom de evenaar “

De arabica koffieboon is afkomstig van de koffieplant ‘Coffea Arabica’. Een bijzondere plant die ’t alleen echt goed doet in gebieden rondom de evenaar. Daarnaast groeit de koffieplant alleen in hoger gelegen gebieden. Door de samenstelling van al deze factoren ontstaat het perfecte ecosysteem voor het telen van koffie. Aan de koffieplanten groeien namelijk rode besjes die gevuld zitten met 2 pitjes. Dit zijn in feite twee boontjes en meteen de verklaring voor het gekke naadje middenin. 

Met groende koffiebonen ansicht kan je nog niet zoveel. Het ziet er decoratief goed uit in een mooie glazen pot, maar dat doen ze ook nog nadat je ze gebrand hebt. Koffiebranden is een vak apart en niet even snel thuis in te regelen. Hiervoor heb je een koffiebrander nodig. Er bestaan huis-tuin-en-keuken branders, maar wil je echt opvallend goede koffie? Dan ontkom je niet aan een professionele koffiebrander van een gerenommeerd koffiemerk als Giesen.