Arabica koffie DV

Wat zijn de beste Arabica koffiebonen?

Arabica koffiebonen staan over ’t algemeen bekend om haar goede kwaliteit. In theorie klopt dit ook wanneer je ze afstreept tegen andere type koffiebonen zoals de Robusta variant. Maar tegenwoordig is ruim 70% van alle koffiebonen afkomstig van de Arabica koffieplant. Zijn dit allemaal topbonen denk je?

” De trofee voor de beste kwaliteit koffieboon is een wisselbeker. Elk jaar een nieuwe winnaar. Belangrijke factoren zoals het weer, de teelt, versheid en wijze van branden kunnen een boon maken of breken ” 

Smaken verschillen simpelweg. Wat voor mij de beste koffieboon is kan voor jou de meest smerige van allemaal zijn. Daarom is het van belang dat je eerst goed weet wat je smaak is en waarnaar je voorkeuren uitgaan als ’t gaat om koffiedrinken.

Ben je een zoetekauw of hou je juist van een bittere en sterke bak dark roast koffie? De keuze aan Arabica koffiebonen is enorm en gaat letterlijk alle kanten op. Van koffiebonen uit Zuid-Amerika tot aan koffiebonen vers geplukt van de Kilimanjaro op Tanzania. 

' Maak kennis met 't geliefde koffiemeisje

Arabica koffiebonen branderij DV
Arabica Koffie

Gewoon goede koffiebonen kopen

Ben je de-keuze-is-hier-reuze ook een beetje beu? Iets te kiezen hebben is fijn, maar vandaag de dag heeft het fenomeen keuzestress ook de productgroep koffiebonen te grazen genomen.

Lees verder »