Vers geplukte arabica koffiebonen

Wat is arabica koffie?

Arabica koffie is koffie gemaakt van Arabica koffiebonen. Simpel en snel uitgelegd toch? We vertellen je natuurlijk graag meer over de kracht van Arabica koffie en alles wat je zou moeten weten wanneer je arabica koffiebonen wilt gaan kopen.

Arabica koffie is de meest voorkomende koffiesoort samen met ’t kleinere broertje met de naam Robusta. Andere soorten koffiebonen zijn niet of minder geschikt voor gereguleerde wereldwijde consumptie. Waarom Arabica koffie deze naam draagt terwijl de koffiebonen oorspronkelijk uit Ethiopië komen is te verklaren. De Arabieren hadden in die periode vrijwel alle regie over de internationale handel en hield zo ook grote delen van Afrika in zijn greep.

” Maak kennis met de kracht van arabica koffie en al ’t pure dat moeder natuur ons te bieden heeft.”

Arabica koffiebonen groeien niet overal, maar op specifieke plaatsen zo dicht mogelijk tegen de evenaar aan. Ook de hoogte is bepalend voor het mogelijk maken van de groei van arabica koffiebonen. Zo vind je de meeste Arabica koffieplantages op hoogtes tussen de 1.600 en 3.000 meter. Qua uitzicht hoeft het ze aan letterlijk niets te ontbreken, mits er koffiebonen bestaan met hoogtevrees.

Er zijn veel verschillende smaken arabica koffie. De herkomst van de koffieboon, de verwerking en de branding zijn bij elkaar opgeteld bepalend voor de smaak. Het is vergelijkbaar met rode wijn. Binnen het gamma rode druiven zijn er nog onwijs veel degradaties aan smaken en profielen. Met arabica koffie is dit feitelijk hetzelfde.

Binnenkort lanceert Donna Verde een premium arabica koffiebonen proefpakket. Wil je kans maken op een gratis proefpakket? Lees dan snel verder en wie weet geniet jij straks van de kracht van premium koffiebonen.