Verschil tussen Robusta en Arabica koffiebonen

‘T verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen

Hoe zit dat nou eigenlijk met al die verschillende smaken en soorten koffiebonen? Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig. In hoofdlijnen zijn er 2 soorten koffiebonen geschikt voor consumptie. Dit zijn de welbekende Arabica koffiebonen met een zachte, meer fruitige smaak en ’t wat minder bekende broertje de Robusta koffieboon. Deze heeft een meer krachtig karakter en zit boordevol cafeïne en heeft een stevige body.

” het verschil tussen de arabica en robusta koffieboon zit hem vooral in de smaak en de vorm. Arabica koffiebonen zijn zoet, mild en zacht. robusta staat voor kracht, cafeïne en intensiteit. “

Ach waarom zou je kiezen? Als je ze ook kan combineren in perfect uitgebalanceerde blends. Zo staan Robusta koffiebonen garant voor intense kracht, een cafeïne boost en een crema laag waar je oprecht vrolijk van wordt. 100% Robusta koffiebonen vermalen en lekker opdrinken is niet aan te raden. De smaak is dan al gauw te bitter en laat je smaakpapillen kennismaken met vage houttonen en accenten van verbrand rubber.

Nee dan kan je beter kiezen voor 100% Arabica koffiebonen. Die zijn met gemak wel puur te drinken. Arabica koffiebonen zijn juist zacht van smaak en hebben een zoetig karakter en soms tonen van chocolade en karamel. Een pure bak Arabica koffie is voor de stoere drinker al gauw te soft, maar daarvoor hebben ze de blend koffiebonen bedacht. Zo is er voor iedere koffiedrinker wel wat wils.

Premium Koffiebonen proefpakket

Wil je kennismaken met de kracht van premium koffiebonen? Binnenkort lanceert Donna Verde een Arabica koffiebonen proefpakket met daarin een aantal koffies van perfecte kwaliteit. Maak nu kans op een gratis koffiebonen proefpakket en ervaar ’t zelf.