

Arabica koffiebonen hebben een zeer uiteenlopend smaakprofiel. Er zijn een aantal belangrijke factoren die bij elkaar opgeteld de smaak van je koffie bepalen. Vergeleken met Robusta koffiebonen hebben Arabica bonen een milde en zachte smaak. Dit wordt grotendeels bepaalt door de locatie van de koffieplantage, de weersomstandigheden en de wijze waarop er geteeld en geoogst wordt.
Ze omschrijven de Arabica Koffieboon vaak als een allemansvriend die over ’t algemeen voor iedereen goed drinkbaar is. Toch kunnen de smaken enorm uiteenlopen. Dit vanwege ’t feit dat er veel soorten koffiebonen beschikbaar zijn en deze op verschillende manieren gebrand worden.
Naast een grote diversiteit aan koffiebonen is het mixen van verschillende soorten erg populair onder branders. Hierdoor is het assortiment Arabica koffiebonen de laatste jaren erg uitgebreid geworden. Daarnaast worden Arabica koffiebonen ook vaak gemixt met Robusta koffiebonen.
Na ’t uitgebreid selecteren, proeven en cuppen gaat de pure ambacht pas echt beginnen. De hoogste tijd voor actie in de branderij.
Met ’t cuppen van koffie wordt simpelweg het professionele proefproces bedoeld. Zie het als een kunst of wetenschap. Vergelijk het met een sommelier.
Rijpe koffiebessen verwerken kan op verschillende manieren, maar de Honey methode is wel een favoriet. Geweldige zachte koffiesmaken met voldoende pit.