Smaak Arabica Koffie

Hoe smaakt Arabica koffie?

Arabica koffiebonen hebben een zeer uiteenlopend smaakprofiel. Er zijn een aantal belangrijke factoren die bij elkaar opgeteld de smaak van je koffie bepalen. Vergeleken met Robusta koffiebonen hebben Arabica bonen een milde en zachte smaak. Dit wordt grotendeels bepaalt door de locatie van de koffieplantage, de weersomstandigheden en de wijze waarop er geteeld en geoogst wordt. 

” Een belangrijk kenmerk van Arabica koffie is dat de smaak over ’t algemeen zacht en soepel is. Ook herken je arabica koffiebonen vaak aan haar karaktervolle nasmaak met tonen van chocolade, karamel, noten en bloemen “

Ze omschrijven de Arabica Koffieboon vaak als een allemansvriend die over ’t algemeen voor iedereen goed drinkbaar is. Toch kunnen de smaken enorm uiteenlopen. Dit vanwege ’t feit dat er veel soorten koffiebonen beschikbaar zijn en deze op verschillende manieren gebrand worden.

Naast een grote diversiteit aan koffiebonen is het mixen van verschillende soorten erg populair onder branders. Hierdoor is het assortiment Arabica koffiebonen de laatste jaren erg uitgebreid geworden. Daarnaast worden Arabica koffiebonen ook vaak gemixt met Robusta koffiebonen.  

' Maak kennis met 't geliefde koffiemeisje