De beste koffie drinken

Arabica koffiebonen uit Ecuador

Ecuador ligt midden op de Evenaar. Ecuador betekent in het Spaans Evenaar. Hierdoor is de biodiversiteit van de regio’s verbazingwekkend. De rijkdom van vulkanische bodems stellen Ecuador in staat om een van de lekkerste koffiebonen ter wereld te laten groeien. Wist je dat Ecuador in het Spaans ‘Evenaar’ betekent?

Het klimaat, de ligging, de hoogteverschillen en de vulkanische gebieden maken van Ecuador een uniek en adembenemend land. Door deze bijzondere samenstelling vind je hier landschappen, planten en dieren die je op andere plekken niet tegen komt.

Vanwege de ligging op de evenaar heeft het land het hele jaar door een constante temperatuur. Ook valt er het hele jaar neerslag. Hierdoor is het klimaat perfect voor de groei van koffieplanten.

Ecuador heeft meerdere klimaten, dit is te danken aan de vele bergen waardoor er veel hoogteverschillen ontstaan. Doordat Ecuador op een breukvlak van 2 plateaus ligt is er dan ook veel vulkanische activiteit. Het is daarom niet heel vreemd dat in Ecuador een van de hoogst actieve vulkanen ter wereld staat , de Cotopaxi. Deze berg is maar liefst 5897 meter hoog. Vanaf 5000 meter is de bergtop bedekt door een gletsjer. De Cotopaxi is maar 2 meter hoger dan de Kilimanjaro in Afrika.

Ecuador heeft net als Nederland ruim 17 Miljoen mensen. Terwijl Ecuador wel bijna zeven keer zo groot is.

Ecuadoranen willen graag de tijd nemen voor een geruststellend koffieritueel. Dit begint al met de bereidingswijze ‘ slow coffee’. Meestal word de koffie erg sterk gezet. Daardoor kan de koffie langer bewaard en opgewarmd worden zonder dat deze zijn smaak verliest. Willen ze de koffie toch wat sterker, dan doen ze er gewoon een schepjes oploskoffie bij.