Maak kennis met 100% Arabica koffie

Maak kennis met Arabica koffie

Opzoek naar 100% Arabica koffie of wil je meer informatie opdoen over deze soort koffie? In dit artikel leggen we uit wat Arabica koffie is, welke alternatieven er nog meer zijn en waar Arabica koffiebonen zoal vandaan komen. Pas goed op,  er verschuilt zich een bijzondere rijke wereld achter dit zwarte magische goedje dat veel gedronken wordt. Ook hieraan kun je simpelweg verslaafd raken.

” Wist je dat arabica koffie eigenlijk de standaard is voor kwalitatief goede koffiebonen. Ruim de meerderheid van alle koffiebonen ter wereld zijn afkomstig van de Coffea Arabica, oftewel de arabica koffieplant.”

Wat is Arabica Koffie?

Arabica koffie is simpelweg koffie die van 100% Arabica koffiebonen is gemaakt. Ook zijn er blends waar een deel van de koffiebonen afkomstig is van een andere koffiesoort. Denk bijvoorbeeld aan de Robusta koffieboon. Dit is het kleine pittige broertje van de Arabica koffieboon. Lees hier meer over de verschillen tussen Robusta en Arabica koffiebonen.

Arabica koffie is eigenlijk de standaard voor goede drinkbare koffie. 100% Robusta is simpelweg niet te doen en de andere koffiesoorten zijn niet geschikt voor consumptie of te schaars voor wereldhandel. Veel bekende merken creëren blends waarbij ze Robusta en Arabica koffiebonen met elkaar vermengen. Meestal met als doel goedkoper te produceren. Ook doet Robusta koffie wat met de smaak. Robusta koffiebonen voegen meestal net dat extra beetje body en kracht toe aan de koffie.

Waar komt Arabica koffie vandaan?

Van origine komt Arabica koffie uit Ethiopië in Afrika. Omdat de arabieren er vroeger mee aan de handel gingen heeft het de naam ‘arabica koffie’ gekregen. Arabica koffiebonen komen wereldwijd op veel verschillende plekken voor en groeien ’t beste op eenzame hoogtes en zo dicht mogelijk bij de evenaar. De optelsom van deze variabelen zorgen voor het perfecte klimaat voor de Arabica Koffieplant.

Arabica koffie drinken

Wil je 100% Arabica koffie drinken? Lees dan goed op de verpakking of er ook echt gewerkt is met alleen maar Arabica koffiebonen. Binnenkort lanceert Donna Verde een premium Arabica koffiebonen proefpakket met daarin een aantal bijzondere 100% Arabica koffies die je niet wilt missen. Interesse? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een gratis koffiebonen proefpakket van ’t premium merk Donna Verde.