Koffiebonen met zoete afdronk

Koffiebonen met een zoete afdronk

Heerlijke Arabica koffie met een zoetige aroma en een zoete nasmaak zonder moeilijk te doen met suiker bestaat. Goed nieuws toch? Het gros van alle koffie  die we in Nederland drinken is verre weg van zoet, maar gaat eerder naar een licht pittige en bittere nasmaak. Door een tal van omstandigheden uit ’t verleden zijn we de koffie zo gaan drinken en hieraan gewend geraakt. De meeste koffiebonen worden nog steeds erg donker gebrand. Dit om een vaste smaak te garanderen zonder te afhankelijk te zijn van de smaak en kwaliteit van de koffiebonen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook heerlijke koffies te krijgen waarbij de branding is afgestemd op ’t profiel van de Arabica koffiebonen. Midden-Amerika staat bekend om heerlijke koffiebonen met uitzonderlijke smaken. Zo heeft Equador een aantal bijzondere koffiebonen plantages waar ze exclusieve Honey koffiebonen verbouwen. Deze Arabica koffiebonen van premium kwaliteit hebben een heerlijk zoete smaakbeleving. Dit begint al wanneer de koffie gezet wordt. Je ruikt bij het malen van de bonen dat ze anders dan anders zijn. Zodra er warm water bij komt weet je het zeker. Dit gaat een supergoed bakje koffie worden!

” Arabica koffiebonen zijn afkomstig van de Arabica koffieplant. Aan deze plant groeien trossen met kleine rode besjes. In ieder besje zitten 2 rauwe en groene koffiebonen verscholen.”

De Arabica koffiebonen op deze plantages krijgen een bijzondere behandeling. En ze groeien op serieuze hoogtes. Hier is minder zuurstof en daardoor moeten de koffiebessen – en de koffiebonen daarbinnen – harder werken om te rijpen. En dit proef je terug in de koffiebonen. 

Binnenkort lanceert Donna Verde ’t Arabica Koffiebonen Proefpakket gevuld met bijzondere koffies die verzameld zijn van over de gehele wereld. Wil je meer weten? Maak dan kennis met de kracht van premium koffiebonen en al ’t pure dat Moeder Natuur ons te bieden heeft.