Koffiebonen Kilimanjaro Tanzania

Beleef de Kilimanjaro zonder te klimmen

Wil je een semi-heldendaad verrichten en het hoogtepunt van deze adembenemende berg meemaken zonder je in ’t zweet te werken? Wat dacht je van sterke verhalen vertellen over jouw beleving van de Kilimanjaro – de hoogste berg van Afrika gelegen in Tanzania – zonder dat je daar een meter voor hoeft af te leggen. Naja een paar meter dan…

” De Mount Kilimanjaro is de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Met een dappere 5.895 meter hoog wordt het gegarandeerd een onvergetelijk klim en klauter avontuur door landschappen die je versteld doen staan. “

Ben je eigenlijk niet zo avontuurlijk en houd je de voeten liever nuchter bij de grond, wees niet getreurd. Om de Kilimanjaro te ervaren kun je ook je smaakpapillen gebruiken. Aan de hellingen van deze bijzondere berg groeien de mooiste Arabica koffieplanten die zorgen voor koffiebonen die garant staan voor een erg fijne smaaksensatie.

Arabica koffiebonen uit Afrika zijn wereldberoemd. En dat is ook niet gek. Afrika is het land waar de Arabica koffieplant en dus de Arabica koffieboon vandaan komt. Denk maar aan de bekende koffielanden Ethiopië en Kenia. Arabica koffiebonen van de Kilimanjaro uit Tanzania zijn minder bekend onder de gemiddelde koffiedrinker in Nederland.

Waarom Arabica koffiebonen de naam ‘Arabica’ draagt heeft te maken met de grote invloed van de Arabieren uit die periode. En de rijke wereldgeschiedenis die dit bijzondere product met zich mee heeft gebracht.