~ Donna's Roastery ~

" Welkom in Donna's ambachtelijke branderij. Op een sprookjesachtige locatie onder oeroude wilde dennenbomen branden we dagelijks de meest bijzondere koffiebonen "

Stap-2
AMBACHTELIJK GEBRAND
Met liefde en passie geplant, geplukt en ambachtelijk gebrand
PREMIUM KOFFIEBONEN
Altijd 100% Arabica koffiebonen van bijzondere kwaliteit
DONNA VERDE FOUNDATION
Je helpt mee aan 't verduurzamen van koffieplantages

- Premium Quality -

" Mijn naam is Donna Verde en ik inspireer Nederland over de kracht van Arabica koffiebonen en al ’t pure dat Moeder Natuur ons te bieden heeft. Ook vind ik ’t belangrijk dat we allemaal respectvol met de natuur omgaan. Het zou toch fijn zijn als onze kinderen en de generaties daarna ook nog kunnen genieten van heerlijke, eerlijke en 100% natuurlijke koffie? Ik vertel over de pure kracht van arabica koffiebonen die met liefde en respect worden geplant, geplukt en gebrand."

Stap 5

In harmonie met de natuur

Donna's branderij

Wist je dat Arabica koffiebonen in levende vorm rode besjes zijn die groeien aan de Arabica koffieplant? Ze groeien niet overal, maar op bijzondere plekken zo dicht mogelijk tegen de warme evenaar aan. De hoogte is allesbepalend voor de creatie van premium kwaliteit koffiebonen. Donna kiest de plantages met zorg uit. Het is belangrijk dat ze bewust en duurzaam te werk gaan in harmonie met Moeder Natuur.

Proces stap 2a

Dagelijks vers gebrand

Op ambachtelijke wijze

Na ’t branden van de koffiebonen worden ze met de hand gecontroleerd en verzorgd. Zodat ze nog even kunnen uitblazen voordat ze verpakt worden in premium koffiezakken met luchtventiel. Kort hierna wordt de bestelling netjes ingepakt, ge-dubbelcheckt en klaargezet voor een enkele reis naar de rechtmatige eigenaar. Bij elkaar opgeteld duurt de gehele reis 2 tot 3 werkdagen.

Stap 2

Aandacht en geduld

Authentieke werkwijze

In de ambachtelijke branderij van Donna is het elke dag een feestje. Met een klein team van ervaren guru’s branden we 7 dagen per week verse premium koffiebonen. Dit doen we voor Donna’s winkel en voor liefhebbers die gebruik maken van private roasting. Door dagelijks in kleine hoeveelheden te branden garanderen we versheid. Dit doen we op ambachtelijke wijze en met oog voor detail.

Proces stap 4a

'T moment van de waarheid

Proeven en analyseren

Het moment van de waarheid. Daar sta je dan oog-in-oog met een duurzame doos gevuld met premium koffiebonen en een bijzondere verrassing van Donna. Zorg dat je de koffiemachine goed instelt zodat de koffie de juiste intensiteit qua smaak en body krijgt. Na ’t zetten van je koffie en ’t aanschouwen van de schuimkraag nog even kort roeren en je bent er klaar voor.

Proces stap 3b

Donna Verde Foundation

Zorg voor Moeder Natuur

De natuur is ons meest kostbare bezit. Sterker nog we zijn er onlosmakelijk aan verbonden. Het is onze missie om onze planeet zo groen, gezond en vruchtbaar mogelijk te maken. Met de Donna Verde Foundation sparen we geld zodat we waarde kunnen creëren voor Moeder Natuur. Denk aan ’t verduurzamen van koffieplantages en ’t investeren in nuttige duurzame projecten die impact maken.