De beste koffiebonen voor je Cappuccino

De beste koffiebonen voor je Cappuccino

Smaken verschillen, dus je gaat hier geen wetenschappelijk onderbouwd verhaal lezen die je meeneemt in de wonderbaarlijke wereld van koffie en cappuccino. Wel vertellen we je graag meer over Arabica koffiebonen en adviseren we je over de soorten koffiebonen en welke heerlijke koffiedranken je hiervan kunt maken.

Goed om te weten is dat wanneer je cappuccino gaat maken je in feite de kracht van de koffiesmaak en de sterke van je koffie verlaagt door het toevoegen van melk. Daarom is het aan te raden altijd te kiezen voor wat sterkere koffiebonen. Ook bij ’t zetten van de koffie is het slim om de sterkte meter van je koffieapparaat een tandje op te schroeven. Hiermee houd je de koffiesmaak beter in balans dan wanneer je cappuccino gaat maken van milde Arabica koffiebonen.

” Arabica koffiebonen zijn afkomstig van de Arabica koffieplant. Aan deze plant groeien trossen met kleine rode besjes. In ieder besje zitten 2 rauwe en groene koffiebonen verscholen.”

Wist je dat de wereldberoemde ‘Cappuccino’ haar oorsprong kent in ’t oude Wenen? In de 17e eeuw wisten de Turken van ’t Ottomaanse rijk Wenen te veroveren. Kort daarna werd Wenen weer bevrijd en zo vonden ze zakken met koffiebonen die de Turken meegenomen hadden uit het Oosten. De koffie bleek nogal bitter te zijn en zo begon ’t experimenteren met koffie, melk en honing. De naam Cappuccino is een verbastering van ’t woord Kapucijnen. Een belangrijke Katholieke orde die een belangrijke rol gespeeld hebben bij ’t verzet en de overwinning van Wenen.

In de zomermaanden is ’t drinken van een koude cappuccino een serieuze aanrader. Simpelweg je koffie laten afkoelen en dit mengen in een glas met ijsblokjes, volle melk en wat honing. Simpel, fris en doeltreffend. Binnenkort lanceert Donna Verde een premium koffiebonen Proefpakket. Hierin zitten heerlijke Arabica koffiebonen die perfect zijn voor je cappuccino. Wil je nu al kans maken op een gratis proefpakket? Doe dan mee en wie weet drink je binnen de kortste keren premium koffie van bijzondere kwaliteit.