Beste koffiebonen voor je volautomaat

De Beste koffiebonen voor je volautomaat

Smaken verschillen en zo is het ook met het drinken van koffie. Letterlijk overal waar je koffie drinkt is de smaak anders en dit heeft te maken met een aantal belangrijke elementen. Wat dacht je van de herkomst van de koffieboon? Maar ook de wijze van planten, plukken en branden zijn allesbepalend voor een goede kwaliteit koffieboon die geschikt is voor je koffie volautomaat.

Om te beginnen is het verstandig om gebrande koffiebonen in je koffie volautomaat te doen. Groene koffiebonen drinken krijg je spijt van. Afhankelijk van je smaakprofiel kan je bepalen welke type koffieboon het meest geschikt voor je is. Wij adviseren altijd te kiezen voor pure Arabica koffiebonen. Dit zijn koffiebonen van hogere kwaliteit en koffiebonen met een complexer smaakprofiel.

” Arabica koffiebonen zijn afkomstig van de Arabica koffieplant. Aan deze plant groeien trossen met kleine rode besjes. In ieder besje zitten 2 rauwe en groene koffiebonen verscholen.”

Over ’t algemeen kiezen koffiedrinkers die gek zijn op espresso voor donker gebrande Arabica koffiebonen. Door deze wijze van branden krijgen de koffiebonen een sterkere klassieke koffiesmaak met een bittertje. Drink je liever milde koffie met de aanwezigheid van heerlijke bijsmaken. Denk bijvoorbeeld aan fruit, chocola, karamel of honing. Omdat deze koffiebonen minder hard gebrand worden blijven er meer natuurlijke smaken aanwezig in de koffieboon. Ze kunnen beiden de beste koffiebonen zijn voor je volautomaat. Je smaakvoorkeur zal de knoop moeten doorhakken welke type koffieboon ’t gaat worden. 

Bij Donna Verde zijn we fan van mild gebrande koffiebonen waarbij je nog echt de smaak van herkomst proeft. Gewoon even stilstaan bij wat je nu drinkt en genieten van jouw moment.