~ Arabica Koffiebonen ~

" DONNA VERDE IS EEN GELIEFD KOFFIEMEISJE MET EEN ONGEREMDE PASSIE VOOR ARABICA KOFFIEBONEN EN AL ' T PURE DAT MOEDER NATUUR HAAR TE BIEDEN HEEFT "

Donna in Kenia
AMBACHTELIJK GEBRAND
Met liefde en passie geplant, geplukt en ambachtelijk gebrand
PREMIUM KOFFIEBONEN
Altijd 100% Arabica koffiebonen van bijzondere kwaliteit
DONNA VERDE FOUNDATION
Je helpt mee aan 't verduurzamen van koffieplantages

- Premium Quality -

" Arabica koffiebonen van premium kwaliteit groeien niet overal, maar op bijzondere plekken zo dicht mogelijk tegen de warme evenaar aan. De hoogte is allesbepalend voor de creatie van premium kwaliteit Arabica koffiebonen. De meest bijzondere plantages liggen op eenzame hoogtes tussen de 1.600 en 3.000 meter. Qua uitzicht hoeft 't de arabica koffiebesjes aan niets te ontbreken. Mits er onzekere koffiebonen tussenhangen met gevoel voor hoogtevrees "

arabica koffiebonen selecteren
arabica koffiebonen plantage peru bergen
geplukte arabica koffiebessen
arabica koffiebonen wassen
arabica koffiebonen vers geplukt

Maak kennis met de kracht van puur natuur

Niet gek opkijken als je dit waarneemt. Want niet iedereen is ervan op de hoogte dat Arabica koffiebonen verhuld zitten in kleine rode besjes die groeien aan de Coffea Arabica koffieplant.

De koffiebonen zitten met zijn tweeën in zo’n rood besje tot aan ’t moment van plukken. Het liefste met de hand zodat alle nog net-niet-rijpe besjes nog even mogen blijven hangen.

Arabica koffiebonen oogsten

Na ’t plukken worden de besjes met zorg geselecteerd en ingedeeld in de juiste klasse. Daarna worden ze gewassen en ontdaan van alle bijzaken.

Voor ‘t plukken van de koffiebessen zijn er 3 populaire methodes. Wat dacht je van lekker oldschool plukken met de losse hand of iets sneller via de stripping methode? Mechanisch kan ook maar dit is de minst prettige variant voor Moeder Natuur omdat dit ‘t ecosysteem verstoord.

~ QUOTE VAN DE MAAND ~

" Je diepste wortels liggen in de natuur. Ongeacht wie je bent, waar je woont of wat voor leven je ook leidt, je blijft onherroepelijk verbonden met Moeder Natuur en de rest van haar schepping "

Charles Edward Cook, Schrijver en filosoof

~ Ambachtelijk gebrand ~

Arabica koffiebonen van premium kwaliteit groeien niet overal, maar op bijzondere plekken zo dicht mogelijk tegen de warme evenaar aan. De hoogte is allesbepalend voor de creatie van premium kwaliteit Arabica koffiebonen.

koffiebonen gebrand arabica verticaal
zak rauwe arabica koffiebonen

Arabica koffiebonen op ambachtelijke wijze gebrand

De premium groene arabica  koffiebonen van Donna Verde zijn altijd vers ingekocht van de koffieplantages waarmee wij samenwerken. Door dagelijks in kleine hoeveelheden te branden garanderen we versheid. Dit doen we ambachtelijk. Met oog voor detail.

hero arabica koffiebonen rauw wide
wave boven

" Kennismaken met 10% korting? Deel je gegevens en ontvang binnenkort een bijzonder berichtje "

wave onder
~ Donna’s Avontuur ~

- Donna Verde -

" Ontdek samen met Donna de bijzondere wereld achter arabica koffiebonen en al ’t pure dat moeder natuur ons te bieden heeft "

Maak kennis met Arabica koffiebonen

Deze koffie bestaat 100% Arabica koffiebonen. Je leest ’t tegenwoordig op iedere verpakking en koffiemerken scheppen er anno 2020 graag over op. Maar wat betekent 100% Arabica eigenlijk? En welke alternatieven zijn er naast arabica koffiebonen nog meer? Donna Verde zoekt het allemaal voor je uit en vertelt wekelijks nieuwe verhalen om jou als lezer te informeren en inspireren.

Koffiebonen van hoge kwaliteit zijn meestal 100% Arabica of hebben een klein beetje Robusta om de koffie iets meer body en een stevige schuimlaag te geven. Het grote verschil tussen deze twee type koffiebonen is dat Arabica koffiebonen op grote hoogte groeien en daardoor een veel complexer proces doorlopen. Robusta koffiebonen groeien in lagere gebieden en zijn door de andere eigenschappen van de natuur daardoor totaal anders van smaak.

Ook de versheid van de Arabica koffiebonen zijn van essentieel belang. Hoe verser de boon des te lekkerder de koffie smaakt. Ook zorgen verse koffiebonen voor een intensere geur en schuimlaag tijdens het zetten van de koffie. Ook de branding is bepalend voor de kwaliteit en smaak van de koffiebonen. In Nederland zijn we over ‘t algemeen gewend onze koffie donker gebrand te drinken. Dit zorgt voor een betrouwbare stevige smaak.