Arabica koffiebonen bij het opstaan

Arabica koffiebonen van de Kilimanjaro

Deze speciale en duurzame koffie uit Tanzania wordt verbouwd op de hellingen van de hoogste berg van Afrika. De Kilimanjaro heeft een hoogte van ruim 5.895 meter boven zeeniveau. Dit is dit de hoogste vrijstaande berg ter wereld.  En misschien ook nog leuk om weg te geven. Nergens anders ter wereld liggen de tropen en de sneeuw zo dicht bij elkaar dankzij het extreme hoogteverschil in dit warme klimaat.

‘ Wist je dat vrijwel iedereen al een keertje heeft kennisgemaakt met de Kilimanjaro? Althans de getekende versie. Tijdens ’t introductieliedje van de Leeuwenkoning zie je op de achtergrond deze bijzondere berg prachtig figureren ’

Koffiesmaak met karakter

Koffiebonen van de Kilimanjaro zijn heel bijzonder. Het is een langzaam groeiende koffieboon omdat dat de Koffieplant van deze soort op hoge hoogte en vruchtbare, vulkanische grond groeit. Hier is minder zuurstof aanwezig en dat heeft impact op de fotosynthese van de koffieplant en koffiebes. De Arabica koffieboon moet hierdoor meer moeite doen en heeft daardoor extra tijd nodig om te kunnen rijpen. En dit komt de smaak zeker ten goede. Hard werken en moeite doen wordt namelijk altijd beloond, ook door moeder natuur.

Deze premium koffieboon wordt gekenmerkt door een volle krachtige smaak met aardse tonen en een licht zoete afdronk. Het is geen hele complexe koffiesmaak, maar eentje die je best als dagelijkse koffie kunt inzetten. Het is een perfecte koffie om bijvoorbeeld ’s morgens bij je dagstart te drinken naast een lekker voedingsrijk ontbijtje.

En geteeld op karakter

De koffiebessen van de Kilimanjaro worden op ambachtelijke wijze met de hand geplukt. Omdat elke koffiebes door de vingers van de boer gaat, worden alleen de allerbeste bessen geselecteerd voor de volgende ronde. Het is een arbeidsintensief proces wat ’t drinken van deze koffie een extra bijzonder gevoel geeft.

Koffie van de Kilimanjaro proeven?

Zodra de koffie in je koffie kopje loopt zie je een mooie donkere koffie met een prachtige karamel gekleurde laag die langzaam naar boven optrekt. Het spel van deze verschillende lagen is al een feestje om naar te kijken. De Kilimanjaro koffie heeft na het zetten een intense geur. Wanneer je een slok neemt proef je de krachtige aardse tonen.