Cultuur Peru

Arabica koffiebonen uit ’t Prachtige Peru

De arabica koffieboon bereikte eeuwen geleden Peru en bleek het daar wel naar haar zin te hebben. Naarmate de jaren verstreken, verspreidden de plantages zich van noord naar zuid over de groene hellingen van ’t Andesgebergte en vestigde de Arabica koffieplant zich als vaste vriend in dit prachtige en veelzijdige land. De koffiebessen hangen daar best lekker en profiteren van optimale omstandigheden. En dit proef je. Van koffie uit Peru gaan je smaakpapillen sprankelen.

” De Arabica koffieplant groeit graag op grote hoogte en zo dicht mogelijk in de buurt van de warme evenaar. Daarom vind je ook veel plantages in Peru. Verstopt op de meest mystieke locaties op aarde.”

Peru staat bekend om vele wereldwonderen, haar rijke geschiedenis en de meest prachtige natuurlijke verschijnselen. Peru is de plek waar je simpelweg wilt zijn. 24/7 je ogen uitkijken tijdens intensieve wandeltochten en wegdromen bij verhalen en mythes over vroeger. Wat dacht je van het mysterie rondom de Inca’s en al het mooie wat ze op onze planeet hebben achtergelaten? 

Peru is tegenwoordig misschien wat primitief met haar landbouwmethoden en standaarden. Peru doet het oldschool en op ouderwets traditionele wijze zoals bij de Inca’s vroeger. Peru heeft een eeuwenoude historie als het aankomt op koffie. Het is een belangrijk onderdeel van de cultuur. De gebruikte methoden en technieken die vandaag de dag worden toegepast gaan wel terug tot de 16e eeuw. 

De inca’s en vergelijkbare culturen in Peru beschouwen de eenvoudige koffieboon al jaren als een vitaal onderdeel van het leven. Dit hebben ze trouwens ook met maïs en andere natuurlijke gewassen. De landbouw en de opgezette ecosystemen in Peru waren voor die tijd bijzonder geavanceerd.

De Inca’s liepen ver voorop en waren een zeer intelligente en creatieve beschaving. Vooral in de landbouw hebben ze revoluties teweeg gebracht met simpele en doeltreffende methodes en techieken waar we vandaag de dag nog van kunnen leren. Hoera voor de Inca.