Arabica koffie uit Guatemala Huehuetenango

Arabica Koffiebonen uit Guatemala Huehuetenango

In de regio Huehuetenango worden de Arabica koffiebonen op 2.000 meter hoogte geteeld. En dit heeft Guatemala deels te danken aan buurland Mexico. Vanuit deze richting waaien er warme winden door de bergen en hier weet de Arabica koffieplant van te profiteren. De kwaliteit van de Arabica koffiebonen uit Huehuetenango worden wereldwijd geprezen. Guatemala staat bekend om haar kwaliteit. De smaak van de Arabica koffiebonen uit Highland Huehue hebben een fijn karakter met een lichte zuurtegraad. Dit maakt de koffies over het algemeen licht, fruitig met wijnachtige tonen.

“Het instituut Asociación Nacional Del Café draagt zorg voor regie op de uitzonderlijke kwaliteit van de arabica koffiebonen uit Guatemala. Met een handig systeem classificeren ze de kwaliteit van de koffiebonen om zorg te dragen voor de hoogste kwaliteit en een betrouwbaar smaakprofiel.”

De Arabica koffiebonen worden getoetst op 2 belangrijke voorwaarden. De hoogte is daar eentje van. Wellicht ken je de afkorting SHB? Dit staat voor Strictly Hard Beans. Dit vermelden ze vaak op de verpakking om aan te geven dat deze bonen op minimaal 2.000 meter hoogte zijn verbouwd. De andere voorwaarde gaat over de smaak van de Arabica koffiebonen in relatie tot de regio waar ze vandaan komen. Bekende regio’s waar ze Arabica koffie verbouwen zijn Huehuetenango en Antiqua.

Guatemala staat naast de productie van de beste Arabica koffiebonen ook bekend om haar prachtige natuurschatten. Waaronder vele mysterieuze Maya ruïnes, angstaanjagende vulkanen, prachtige meren en een uitgestrekt jungle landschap waar je nooit niet uitgekeken raakt op alle prachtige flora en fauna.