koffie van de Kilimanjaro

Arabica koffie van de Kilimanjaro

De Kilimanjaro is misschien wel de meest veelzijdige berg ter wereld. Hier gebeurt echt van alles! Het was de inspiratiebron voor het wereldberoemde landschap en decor van de Lion King. Ook staat deze bergketen bekend om beklommen te worden en is ’t de leefomgeving van onwijs veel flora en fauna. Last but not least bestaat er ook Arabica koffie van de Kilimanjaro.

De koffie van de Kilimanjaro is een echte smaakmaker met een uniek profiel. De Arabica koffiebonen groeien op hoogtes van zo’n 2.000 meter en door alle omstandigheden in dit unieke ecosysteem is deze bijzondere smaak geboren. De vruchtbare vulkanische ondergrond zorgt voor een rijke smaak met lichte zuren tonen van fruit en de rijkheid van cederhout. Koffie van de Kilimanjaro is een echte aanrader voor alledaags gebruik.

” Arabica koffiebonen zijn afkomstig van de Arabica koffieplant. Aan deze plant groeien trossen met kleine rode besjes. In ieder besje zitten 2 rauwe en groene koffiebonen verscholen.”

Deze speciale en duurzame koffie van de Kilimanjaro van Tanzania wordt verbouwd op de hellingen van de hoogste berg van Afrika. Deze berg heeft een hoogte van ruim 5.895 meter boven zeeniveau. En nergens anders op aarde liggen de tropen en de sneeuw zo dicht bij elkaar. Het is een langzaam groeiende Arabica koffieboon en dat komt omdat de koffieplantages op hoge hoogte en vruchtbare, vulkanische grond groeien. Hier is minder zuurstof aanwezig en dat heeft impact op de fotosynthese van de koffieplant en koffiebes.